Flere store nyhetsoppslag om hackerangrep mot mobile tjenester og apper

Fuse teller ned til det nye året med fem spådommer for 2019

Fuse
Fuseblog

--

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash

Vår tredje spådom er at vi vil høre om stadig flere tilfeller der sikkerhetshull gjør personlig informasjon, firmahemmeligheter og kritisk infrastruktur tilgjengelig for kriminelle.

En åpenbar grunn til at vi vil se flere nyhetsoppslag om hackerangrep, er den økende digitaliseringen som simpelthen fører til at flere tjenester eksponeres via nettet og dermed potensielt sett kan angripes. Noen er flinke til å sikre seg, men manglende planlegging og begrenset tilgang på kvalifiserte utviklere vil også føre til at mange tjenester blir lansert uten tilfredsstillende sikkerhetstiltak.

Datainnbrudd og GDPR

I tillegg er GDPR, med sine tydelige krav til varsling og oppfølging av datainnbrudd, også forventet å redusere dagens underrapportering og få flere hendelser som datainnbrudd fram i lyset.

Må ta ansvar

Løsningen er selvsagt ikke å avbryte digitaliseringsprosjektet og gå tilbake til penn og papir, men produkteiere og tjenesteleverandører må ta ansvar for den informasjonen de forvalter og benytte den kompetansen og de verktøyene som i dag finnes for å sikre seg og sine brukere.

Det er ikke noe som heter “100 prosent sikkert” på nettet, men dersom man ønsker å levere digitale tjenester, så har man ingen unnskyldning for ikke å redusere risikoen til et akseptabelt nivå.

--

--